Mateen pyyntikausi onnistui tänä talvena hyvin. Matikkaa kalastamme rysällä, ja tottahan se antaa virtaa työhön, jos pyydykset ovat täynnä pulleita kaloja.
Kuluneena talvena jäiden tuloa saatiin ensin odotella, se viivästytti talvikauden aloitusta ja aiheutti keskustelua pyyntimenetelmien kehittämisestä. Olisiko hydrokopterista apua vaikeissa olosuhteissa? Toinen keskustelunaihe on ollut mateen markkinakauden pidentäminen. Made on sesonkikala, jonka paras menekki on tammikuun ajan, kun meillä täällä Lapissa parhain pyyntiaika alkaa Etelä-Suomen sesongin päättyessä.
Mateessa on erinomainen liha, se on valkea, kiinteä ja maukas. Perinteisen talvikeiton ja mademuhennoksen lisäksi matikkaa voi fileoida, siitä voisi valmistaa keittokalapaloja tai matikkaa voi käyttää kalapihvien raaka-aineena. On harmi, jos lappilainen laatukala jäisi hyödyntämättä. Tuotekehittely jatkuu.
Talvikalastuksesta ja toisesta ajankohtaisesta asiasta - uusien kalastajien rekrytoinnista - on ollut mukavasti juttuja lehdissä. Metsä.fi -lehden 1/2016 jutun voit lukea täällä Made ui rysään Lokan altaalla ja Yle Uutiset 19.2.2016 kertoi Lokan kalastuksesta artikkelissa Ammattikalastajat toivovat mateelle pitempää kysyntää.
Lapin Kansan juttu Kalamiehet ikääntyvät – Lokka etsii uutta pyytöverta julkaistiin maanantain 8.2.2016 lehdessä, koko jutun pääsee lukemaan kirjauteena käyttäjänä.
Kuvassa kalastaja Erkki Pyhäjärvi kokemassa matikkarysää helmikuun alkupäivinä.
Kuluneena talvena jäiden tuloa saatiin ensin odotella, se viivästytti talvikauden aloitusta ja aiheutti keskustelua pyyntimenetelmien kehittämisestä. Olisiko hydrokopterista apua vaikeissa olosuhteissa? Toinen keskustelunaihe on ollut mateen markkinakauden pidentäminen. Made on sesonkikala, jonka paras menekki on tammikuun ajan, kun meillä täällä Lapissa parhain pyyntiaika alkaa Etelä-Suomen sesongin päättyessä.
Mateessa on erinomainen liha, se on valkea, kiinteä ja maukas. Perinteisen talvikeiton ja mademuhennoksen lisäksi matikkaa voi fileoida, siitä voisi valmistaa keittokalapaloja tai matikkaa voi käyttää kalapihvien raaka-aineena. On harmi, jos lappilainen laatukala jäisi hyödyntämättä. Tuotekehittely jatkuu.
Talvikalastuksesta ja toisesta ajankohtaisesta asiasta - uusien kalastajien rekrytoinnista - on ollut mukavasti juttuja lehdissä. Metsä.fi -lehden 1/2016 jutun voit lukea täällä Made ui rysään Lokan altaalla ja Yle Uutiset 19.2.2016 kertoi Lokan kalastuksesta artikkelissa Ammattikalastajat toivovat mateelle pitempää kysyntää.
Lapin Kansan juttu Kalamiehet ikääntyvät – Lokka etsii uutta pyytöverta julkaistiin maanantain 8.2.2016 lehdessä, koko jutun pääsee lukemaan kirjauteena käyttäjänä.
Kuvassa kalastaja Erkki Pyhäjärvi kokemassa matikkarysää helmikuun alkupäivinä.