Lokan Jaloste
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Tuotteet
  • Palvelut
  • Osuuskunta
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Tuotteet
  • Palvelut
  • Osuuskunta
Lokan Jaloste

Ajankohtaista

Lokan Aurinkopilkit 2018

24/4/2018

 
Lokan Aurinkopilkit 2018 kisaillaan lauantaina 28.4.2018 klo 12-15 tuttuun tapaan Lokan kalasatamassa. Ilmoittautuminen klo 10 alkaen, kilpailukaloina ovat kaikki lain sallimat kalat. Tulostettavan ohjelman (pdf) voi ladata tästä: Lokan Aurinkopilkit 2018 ilmoitus

Lokalta on saatu jälleen niitä kuuluisia Lokan ahvenia kilon molemmin puolin, tarttuuko jättiahven syöttiin pilkkikisoissa? Perjantaina 27.4. virittäydytään kisaan iltapilkeissä, tervetuloa mukaan!

Tiedustelut: Risto Pyhäjärvi 0400 222 497

Picture
Lokan ahven tarttui Riston pilkkiin 22.4.2018

Kalamassaa eri kalalajeista

2/4/2018

 
PictureKoneen säätöä uuden kaavinterän vaihdon jälkeen ja massan laadun tarkkailua. (Lokan kalahalli)
Lokan kalahallissa on opeteltu ja kokeiltu kalamassan valmistusta lihanmassauskoneella, joka erottelee kalan lihan ruodoista puristamalla. Ruodoton massa on hyvä raaka-aine kalapihveihin ja pyöryköihin. Kokeilueriä on tehty hauesta, ahvenesta, mateesta ja pieniä eriä särjestä. Ihanteellista olisi, jos kalamassasta saisi sesonkien väliin uuden tuotteen, mutta särkikalojen paras pyyntiaika on samaan aikaan kuin muidenkin lajien paras sesonki.

Perinteisesti laadukasta haukimassaa saa ruodottomasta fileestä lihamyllyllä jauhamalla, mutta Lapin hauella on hyvä menekki fileenäkin. Ahvenmassa on rakenteeltaan ja maultaan erittäin hienoa, mutta Lokan Jalosteen toiminnassa ahvenella on menekkiä muussa muodossa, ja massan hinnan todettiin nousevan turhan korkeaksi. Made on kiinnostava ja tietenkin särki, jolla on nyt kova kysyntä.

Sen verran kalamassakokeilut ovat jo innostaneet, että osuuskunta päätti viime syksynä hankkia oman lihanmassauskoneen. Vanha Baader-merkkinen kone on riittävä tässä vaiheessa. Kalamassan aktiivista markkinointia ei ole vielä aloitettu. Kokeillaan ensin miten isompien massauserien kalastus ja käsittely mukautuu osuuskunnan toimintaan, sitten osataan suunnitella minkä verran uskaltaa luvata myyntiin.

Massauksen opettelua on tehty Kalamassaa eri kalalajeista eri vuodenaikoina -koulutushankkeessa, jota hallinnoi Sodankylän kunta ja tukea on myöntänyt Lapin ELY-keskus Lapin kalatalouden toimintaryhmän kiintiöstä. Hanke on osittain Euroopan meri- kalatalousrahaston rahoittama (EMKR).

Picture
Mademassa on erittäin hienoa, vaalea, ruodoton ja tasainen.
Picture
Mateen rippeitä puristavan massauskoneen jäljiltä.

    TULOSSA

    Tiedote 26.4.2019. Lämmintä on piisannut huhtikuulla, Lokan järvessä jäätä vielä noin 60 cm ja teräsjään paksuus 40 cm.

    Picture

    arkisto

    April 2019
    May 2018
    April 2018
    April 2017
    April 2016
    March 2016

    aiheet

    All

    RSS Feed

Site powered by Weebly. Managed by Louhi Net Oy